Events

Brain Upgrade: ahead of the cloud: edge computing

19 september 2019 1 dag

Datum
19 september 2019
Duur
1 dag, 17:30-20:30
Locatie
Eindhoven
Kosten
Geen

Omschrijving

Wat is de essentie van de Cloud? Het simpele antwoord is: gebruik maken van iemand anders zijn computer aan de andere kant van het internet, maar er zijn andere facetten die misschien nog wel belangrijker zijn. Een gigantische collectie state-of-the-art technologieën die met een paar klikken te gebruiken zijn. Een manier van werken waarbij security, monitoring, scalability, en updating, out-of-the-box beschikbaar zijn en werken. Dit alles resulterend in een snelheid van ontwikkelen die voorheen ongekend was.

Maar de Cloud is niet overal te gebruiken. Er zijn scenario’s waarbij het volume of de latency-requirements van de data te veel van het goede zijn. Of wanneer om technische redenen de Cloud niet altijd beschikbaar is. Of om juridische redenen data niet opgestuurd mag worden. Maar toch willen we ook hier gebruik maken van de Cloud-way.

Hier is waar The Edge komt kijken, de apparaten en computers om ons heen waarvan de capaciteit er altijd al was maar die nu ontsloten wordt vanuit de Cloud. De grote Cloud jongens hebben dit ook door en zijn al volop aan het ontwikkelen om Cloud technologie in de Edge beschikbaar te krijgen.

In deze sessie laat Mark van Kessel (Software Architect, Luminis Eindhoven) zien hoe Edge computing werkt aan de hand van een praktisch voorbeeld met AWS Greengrass, en filosoferen over waar het heen gaat en hoe wij daaraan kunnen bijdragen.

 

Programma

17:30: Ontvangst met eten en drinken
18:15: Deel 1
19:00: Pauze
19:15: Deel 2
20:00: Einde met borrel

Doelgroep


Developers


Aanmelden event: Brain Upgrade: ahead of the cloud: edge computing

Onderwerp
Datum
Locatie

Gegevens cursist

Naam

Functie

Organisatie

E-mailadres

Telefoonnumer


Luminis Academy biedt tevens 'In Company' trainingen aan. Informeer naar de mogelijkheden.