Events

Brain Upgrade: Wat elke engineer zou moeten weten over TCP

30 mei 2018 1 dag

Datum
30 mei 2018
Duur
1 dag, 17:30-20:30
Locatie
Arnhem
Kosten
Geen

Omschrijving

Als developer werk je waarschijnlijk dagelijks aan software die gebruik maakt van TCP, en als het goed is zul je het niet echt als een probleem ervaren. Je platform SDK geeft je waarschijnlijk een mooie abstractie waardoor het lezen of schrijven van/naar een TCP verbinding weinig anders is dan naar een lokale file. Of je gebruikt een web container die de smerige details van netwerkverbindingen nog verder voor je verbergt. Met alleen kennis van basisbegrippen als IP-adres en poortnummer kom je een heel eind.

Maar zoals met de meeste frameworks die goede abstracties maken: als het een keer niet werkt kom je snel in een trial en error modus, omdat je niet echt begrijpt wat er gebeurt. Een melding als “connection reset by peer” geeft je wel een vaag idee van wat er mis is, maar wat het nu precies betekent of wat daarvan de oorzaak zou kunnen zijn….

Aan die frustraties gaan we in deze sessie wat doen, door je begrip van hoe TCP werkt, sterk te vergroten. Dat doen we niet door de betekenis van alle bitjes van een TCP frame uit te leggen, maar door te kijken naar praktijk situaties en uit te leggen wat er in zo’n situatie nu precies gebeurt en welk effect dat kan hebben op jouw programma. Bijvoorbeeld waar die “connection reset by peer” vandaan kan komen; wat er precies gebeurt als je verbinding langere tijd ongebruikt open staat, wat is het verschil tussen “connection refused” en “connection timed out”, hoe snel de door jou verstuurde data door de andere kant gelezen wordt, hoe netwerkverkeer beinvloed kan worden door firewalls en load-balancers, welk gedrag je kunt zien bij te zwaar belaste servers, etc. En passent ruimen we een aantal weid verbreide misverstanden over TCP op. Ook kijken we hoe een network analyser kan helpen bij je analyse. De code voorbeelden zijn in Java, maar zouden voor elke developer te begrijpen moeten zijn.

Programma

17:30: Ontvangst met eten en drinken
18:15: Deel 1
19:00: Pauze
19:15: Deel 2
20:00: Einde met borrel

Doelgroep

Developers


Aanmelden event: Brain Upgrade: Wat elke engineer zou moeten weten over TCP

Onderwerp
Datum
Locatie

Gegevens cursist

Naam

Functie

Organisatie

E-mailadres

Telefoonnumer


Luminis Academy biedt tevens 'In Company' trainingen aan. Informeer naar de mogelijkheden.