Trainingen

Microservices met Azure Functions

28 mei 2019 1 dag

Datum
28 mei 2019
Duur
1 dag, 9:30-17:00
Locatie
Rotterdam
Kosten
€ 950,- per persoon (incl. lunch, excl. btw)

Omschrijving

Wil je snel je code in de cloud uitvoeren zonder dat je expliciet een infrastructuur of applicatie ervoor moet maken? Dan is het interessant om meer over Azure Functions te weten. Met deze serverloze compute-oplossing in Microsoft Azure kan het ontwikkeltraject nog efficiënter plaatsvinden. Ook kun je met verschillende programmeertalen functies schrijven, lokaal testen en debuggen om zo snel naar productie in de cloud te gaan.

De voordelen die cloudservices zoals Azure Functions bieden zijn groot en zelfschalend. Daardoor zijn deze diensten geschikt voor zowel kleine als grote workloads en perfect passend in een event-driven architectuur. Dit betekent bijvoorbeeld dat je je geen zorgen om infrastructuur of pay-per-use hoeft te maken. 

In deze ééndaagse training worden de belangrijkste aspecten van Azure Functions uitgelegd, zoals function triggers en bindings, authenticatie en logging. Daarnaast leer je begrijpen waarom cloud de toekomst heeft.  Er wordt uitgebreid stilgestaan bij enkele best practices en je leert in één dag hoe je zelf aan de slag kunt gaan met Azure Functions om efficiënter, effectiever en kostenbesparender te kunnen werken. Naast het theoretische gedeelte ga je ook zelf aan de slag met realistische user-cases waarmee je functies gaat maken. Je leert hoe je lokaal je functies kunt ontwikkelen en testen en vervolgens leer je hoe je met de principes van Continuous Integration, Continuous Delivery en Infrastructure As Code (IaC) je Function App uitrolt naar de cloud.

Programma

Onderwerpen die in deze training aan bod komen zijn o.a.:

  • Serverless Computing
  • Het opzetten van een Azure omgeving
  • Infrastructure as Code, (IaC)
  • Het gebruik van Azure CLI
  • Het deployen van een nanoservice op Azure
  • Use-Cases van Azure Functions

Doelgroep

Java, C# en JavaScript developers.

Minimale voorwaarden deelname training

  • Voor deze training dien je te beschikken over een laptop. Heb je deze niet, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.
  • Basis programmeerkennis is een vereiste.


Aanmelden training: Microservices met Azure Functions

Onderwerp
Datum
Locatie

Gegevens cursist

Naam

Functie

Organisatie

E-mailadres

Telefoonnumer


Luminis Academy biedt tevens 'In Company' trainingen aan. Informeer naar de mogelijkheden.