Trainingen

Security Awareness for Web Developers

Omschrijving

Als web developer–of je nou in JQuery een mooi interactief effect maakt, een single-page applicatie bouwt met Angular, Ember of Vue, of een full-stack web applicatie bouwt en host–sta je de hele dag met je voeten in het materiaal dat de veiligheid van jouw gebruiker verzorgt. Security professionals hebben het over risk appetite, mitigations en controls, en gebruikt drie-letter-afkortingen zoals EDR en IDS, maar wat betekent dat voor jou?
In deze sessie gaan we in op de gebieden waar jij, als we developer, echt invloed hebt, zonder je te vermoeden met terminologie uit ISO 27001. We zullen het hebben over kwetsbaarheden waar je echt wat aan kunt doen, leren je veilig om te gaan met certificaten, en bestuderen de server-zijde en browser-zijde oplossingen voor XSS en CSRF in een interactieve demo.
 
Deze sessie kunnen we op locatie van de klant verzorgen voor maximaal 30 personen en heeft een duur van 2 tot 2,5 uur (afhankelijk van het aantal vragen wat wordt gesteld). 
Voor meer informatie neem contact met ons op.

Programma

We beginnen met details en real-world voorbeelden van XSS, CSRF, Direct Object References, en Sensitive Data Exposure. Daarna leggen we net genoeg cryptografie uit om zo met certificaten en sleutels on te gaan dat je jezelf en je baas geen schade berokkent, en eindigen met een live demonstratie--die je later ook op je eigen machine kunt naspelen--van XSS en CSRF.

Doelgroep

Software-ontwikkelaars die werken aan web applicaties. Vooral geschikt voor frontend of full stack developers.


Aanmelden training: Security Awareness for Web Developers

Onderwerp
Datum
Locatie

Gegevens cursist

Naam

Functie

Organisatie

E-mailadres

Telefoonnumer


Trainer

Angelo van der Sijpt

Angelo van der Sijpt

Fellow Luminis Eindhoven

Als Fellow bij Luminis Eindhoven heeft Angelo ruim een decennium softwaretechnologie consulting achter zijn naam: waar ...

Skills: Software Architectuur, Modulaire Software Ontwikkeling, Java, OSGi, ...Trainingen

Luminis Academy biedt tevens 'In Company' trainingen aan. Informeer naar de mogelijkheden.