Trainingen

UX workshop

Omschrijving

Deze 2-daagse workshop is geschikt voor deelnemers die hun UX skills willen aanscherpen en wordt gegeven door trainers die zelf dagelijks met UX design bezig zijn. De ontwerpers die deze workshop leiden ontwierpen al digitale producten lang voordat de term UX design werd bedacht. Zij weten vanuit de praktijk wat werkt en wat niet werkt daarnaast kennen ze de uitdagingen van verschillende ontwerpmethodes. De workshop gaat uit van de gedachte dat ontwerpen niet te leren is door alleen te luisteren en er over te lezen, maar vooral door het te doen en het te ervaren. Een ‘holy grail’ voor ontwerpen bestaat niet, net zomin als een ’standaard ontwerpopdracht’. Het draait niet om methodes en tools, maar om mindset en houding.

Programma

In de workshop gaan twee teams met elkaar de strijd aan om het beste ontwerp. Met jouw team ontwerp je in verschillende fases een compleet product:

  • Briefing
  • Product definition
  • Research
  • Requirements by design
  • Interaction & GUI
  • Visual & branding
  • Presentation

Gedurende alle fasen wordt veel gebruik gemaakt van prototypes, testen en iteratief verbeteren van het ontwerp. Omdat je in teams werkt profiteer je niet alleen van de kennis en ervaring van de trainers, maar ook van je teamgenoten. De strijd om de winst motiveert en creëert een gezonde, competitieve sfeer.

Wat levert het je op? Dat ligt voor een groot deel aan wat je er zelf uit haalt. Wij doen zorgen voor een leuke tijd, een spannende strijd en een leerzame ervaring.

Doelgroep

De workshop is bedoeld voor mensen die digitale producten maken of willen gaan maken. Ontwerpers, maar ook product managers, requirements analisten en front-end engineers. Kortom, iedereen die een bijdrage levert of wil gaan leveren aan de totstandkoming van digitale producten. Bij het samenstellen van de groep en de teams wordt rekening gehouden met achtergrond en kennisniveau van de verschillende deelnemers.

Voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte neem contact met ons op via academy@luminis.eu of telefonisch op 06-22040311


Aanmelden training: UX workshop

Onderwerp
Datum
Locatie

Gegevens cursist

Naam

Functie

Organisatie

E-mailadres

Telefoonnumer


Trainer

Ivo Domburg

Ivo Domburg

UX Designer

Ontwerper van (web)applicaties bij Luminis. Visueel fantast. Bewaker van de menselijke maat in de ontwikkeling ...

Skills: Research, product definition, interaction and visual design ...Trainingen

Luminis Academy biedt tevens 'In Company' trainingen aan. Informeer naar de mogelijkheden.