Trainingen

Workshop Azure Application Insights

29 augustus 2019 1 dag

Datum
29 augustus 2019
Duur
1 dag, 9:00-13:00
Locatie
Eindhoven
Kosten
550 per persoon (incl. lunch, excl. btw)

Omschrijving

Nu applicaties steeds vaker in de cloud draaien, verandert ook de manier waarop we deze applicaties moeten monitoren en beheren. Waar we vroeger inlogden op een VM en daar alle logging en tooling van onze monoliet beschikbaar hadden, is de informatie nu verspreid over een wijd landschap van servers, clouddiensten en (micro)services. Om toch het overzicht te houden, is het essentieel om een gecentraliseerde plek te hebben waar alle informatie heengaat, en van daaruit zaken als monitoring, alerting en troubleshooting te regelen. In het Azure landschap is Application Insights hier de eerste keus.

Tijdens deze training gaan we dieper in hoe het programma werkt, wat je ermee kunt en hoe je het goed kunt inrichten zodat je het maximale uit de mogelijkheden kunt halen.

Programma

Naast theorie is de praktijk een belangrijk onderdeel van deze training. Deelnemers gaan zelf aan de slag aan de hand van praktische opdrachten om zo hands-on ervaring op te doen. 

Het volgende wordt in deze workshop behandeld:

  • Achtergrond, wat is het? Hoe werkt het?
  • (Web) Applicaties instrumenteren
  • Geavanceerde databronnen en integratie
  • Log Analytics query taal
  • Dashboards en presentatie
  • Alerting

Doelgroep

Ontwikkelaars, architecten en beheerders die applicaties ontwikkelen en onderhouden op Azure, die meer inzicht in hun applicaties willen hebben en het monitoren, meten, alerten en debuggen naar een hoger niveau willen tillen.

 

Minimale voorwaarden deelname training

Voor deze workshop is een laptop vereist en ervaring met Azure wenselijk. Indien je niet over een laptop beschikt neem dan contact met ons op.


Aanmelden training: Workshop Azure Application Insights

Onderwerp
Datum
Locatie

Gegevens cursist

Naam

Functie

Organisatie

E-mailadres

Telefoonnumer


Luminis Academy biedt tevens 'In Company' trainingen aan. Informeer naar de mogelijkheden.