Trainingen

Workshop: Doorzoek je eigen data met Elasticsearch en presenteer dashboards in Kibana

Omschrijving

Je hebt binnen het bedrijf de beschikking over data. Dit kan data zijn die je wilt kunnen doorzoeken, maar het kan ook data zijn waar je analyses op los wilt laten. Je hebt besloten dat de tools van Elastic goed aansluiten bij je zoek- en of analyse requirements. Je hebt echter geen idee waar je moet beginnen. Hoe moet je Elasticsearch installeren? Welke tools heb je nodig om de data in Elasticsearch te krijgen? Als je dan alle data Elasticsearch hebt, dan moet je queries gaan schrijven, maar wat voor mogelijkheden zijn er dan allemaal? Als je de data ook nog snel wilt visualiseren, hoe kan je dan gebruik maken van Kibana. Als dit vragen zijn waar je mee zit, en je hebt een leuke dataset, dan is deze tweedaagse workshop iets voor jullie organisatie. Tijdens deze workshop leer je de basis beginselen van Elasticsearch en daarnaast leer je meer over de data die je meeneemt en heb je aan het einde van de dag een werkend Elasticsearch cluster met jouw data, de meeste belangrijke queries om de juiste resultaten uit je data te halen en de resultaten van deze queries gepresenteerd in een Kibana dashboard.

Programma

Introductie Elasticsearch
Hier vertellen we genoeg om aan de slag te kunnen met Elasticsearch, hoe zit een cluster in elkaar, hoe werkt een index en wat zijn de verschillende onderdelen die belangrijk zijn voor de dataset en de vragen die je wilt kunnen stellen aan de dataset. 

Introductie dataset
Hier gaan we gezamenlijk de data bekijken en bespreken wat de belangrijke onderdelen zijn van de data.

Importeren dataset
Hier gaan we de data converteren en importeren. We zullen de juiste tool voor de job zoeken en deze gebruiken om de data te importeren. Dit kan logstash zijn, beats of een java dan wel node.js applicatie.

Introduceren van de Query DSL
Hier lichten we toe hoe je data weer uit je cluster kunt halen. Waar moet je rekening mee houden en wat zijn je mogelijkheden.

Wensen ten opzichte van de date vertalen naar de juiste queries
Hier gaan we de vragen die er leven met betrekking tot de data proberen te vertalen naar queries.

Presenteren van de data in Kibana dashboards
Hier bekijken we de mogelijkheden van Kibana, de grafieken die mogelijk zijn en bespreken we de beperkingen.

Doelgroep

Organisaties / teams die meer met hun data willen doen. Dit kan een combinatie van requirements analisten en developers zijn. Bij voorkeur developers omdat we met de data aan de slag gaan, voordeel van informatie analisten in het team is dat we ook wensen kunnen vertalen naar dashboards in Kibana.

 

Minimale voorwaarden deelname training

  • Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een laptop.
  • Voor de workshop hebben we toegang tot de data nodig, dit kan op lokale machines (laptops) of eventueel op een server waar we allemaal bij kunnen. De machines moeten minimaal geprepareerd zijn met Java.

Deze workshop is alleen op basis van incompany af te nemen. Voor meer informatie of een vrijblijvend advies neem contact met ons op.


Aanmelden training: Workshop: Doorzoek je eigen data met Elasticsearch en presenteer dashboards in Kibana

Onderwerp
Datum
Locatie

Gegevens cursist

Naam

Functie

Organisatie

E-mailadres

Telefoonnumer


Trainer

Jettro Coenradie

Jettro Coenradie

Fellow Luminis Amsterdam

Jettro has been delivering applications for over 15 years. In these years Jettro has learned the importance ...

Skills: Java, JEE, Spring, Scrum, IntegrationTrainingen

Luminis Academy biedt tevens 'In Company' trainingen aan. Informeer naar de mogelijkheden.