Trainingen

Workshop: Introductie Elasticsearch

Omschrijving

Als je ook maar iets online doet, dan werk je al met zoeken. Je wilt iemand bellen, je zoekt in je contacten de juiste persoon. Je wilt weten hoe lang het duurt om bij je afspraak te komen, je zoekt het adres plus kortste route. Online je nieuwe internet abonnement of een nieuwe TV uitzoeken. En ga zo maar door. Veel online websites, apps en tools maken onder water gebruik van Elasticsearch om te kunnen zoeken. Elasticsearch is een open source zoekmachine gebaseerd op Apache Lucene met vele opties om je zoekervaring te verbeteren. Als ontwikkelaar wil je graag weten hoe je met Elasticsearch om moet gaan. Hoe kun je lokaal aan de slag? Wat moet je weten om documenten te indexeren? Wat moet je weten om effectief aan de slag te gaan met de verschillende query mogelijkheden? Dit zijn vragen waar we in deze eendaagse workshop antwoord op geven. Doel van de workshop is om deelnemers handvatten te geven om de eerste stappen in de zoekwereld met Elasticsearch te zetten. Na het volgen van de workshop zal begrepen worden wat relevante zoekresultaten zijn en weet je wat er nodig is om met Elasticsearch relevante resultaten terug te geven.

Programma

Het programma is een combinatie van theorie en opdrachten uitvoeren. Met behulp van de theorieblokken leggen we uit wat je minimaal moet begrijpen om aan de slag te gaan. De opdrachten leren je om zelf op zoek te gaan naar de juiste queries, maar ook hoe je het beste de documenten kunt opslaan in de index.

Wat is zoeken?
Met behulp van praktijk voorbeelden de verschillende concepten uitleggen die betrekking hebben op search. Denk hierbij aan zaken als: Inverted index, features, signals, Precision, Recall.

Modelleren van je data model
Door de verschillende data types en dat structuren die mogelijk zijn met Elasticsearch ervoor zorgen dat je data zo wordt opgeslagen dat je de benodigde queries kunt uitvoeren.

Introductie in de Query DSL
Er zijn veel verschillende queries mogelijk, in deze module leggen we uit welke mogelijkheden er zijn en ook hoe je dingen kunt combineren.


Zoekresultaten toegelicht
Hier bekijken we de Explain en Profile API in details. We leggen uit hoe je kunt zien waarom een bepaald document relevanter is dan een andere. Ook laten we zien hoe de query respons tijd is opgebouwd uit de verschillende onderdelen zodat je deze kunt proberen te verbeteren.

Doelgroep

Ontwikkelaars die met Elasticsearch aan de slag willen en op zoek zijn naar een jumpstart.

 

Minimale voorwaarden deelname training

  • Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een laptop.

Deze workshop is alleen op basis van incompany af te nemen. Voor meer informatie of een vrijblijvend advies neem contact met ons op.


Aanmelden training: Workshop: Introductie Elasticsearch

Onderwerp
Datum
Locatie

Gegevens cursist

Naam

Functie

Organisatie

E-mailadres

Telefoonnumer


Trainer

Jettro Coenradie

Jettro Coenradie

Fellow Luminis Amsterdam

Jettro has been delivering applications for over 15 years. In these years Jettro has learned the importance ...

Skills: Java, JEE, Spring, Scrum, IntegrationTrainingen

Luminis Academy biedt tevens 'In Company' trainingen aan. Informeer naar de mogelijkheden.