Omschrijving

Om de volle kracht van Application Insights aan te boren is kennis nodig hoe het geïntegreerd kan worden in je applicatie en ook hoe vervolgens het gebruikt kan worden. Deze workshop helpt om meer uit Application Insights te halen, aan de hand van een praktijk casus leren deelnemers waar het allemaal toe in staat is en gaan ze zelf aan de slag met het onderzoeken en inzichtelijk maken van (potentiele) problemen.

Nu applicaties steeds vaker in de cloud draaien, verandert ook de manier waarop we deze applicaties moeten monitoren en beheren. Waar we vroeger inlogden op een VM en daar alle logging en tooling van onze monoliet beschikbaar hadden, is de informatie nu verspreid over een wijd landschap van servers, clouddiensten en (micro)services. Om toch het overzicht te houden, is het essentieel om een gecentraliseerde plek te hebben waar alle informatie heengaat, en van daaruit zaken als monitoring, alerting en troubleshooting te regelen. In het Azure landschap is Application Insights hier de eerste keus.

Doelgroep
Ontwikkelaars, architecten en beheerders die applicaties ontwikkelen en onderhouden op Azure, die meer inzicht in hun applicaties willen hebben en het monitoren, meten, alerten en debuggen naar een hoger niveau willen tillen.

Minimale voorwaarden deelname training
Voor deze workshop is een laptop vereist en ervaring met Azure wenselijk. Indien je niet over een laptop beschikt neem dan contact met ons op.

Onderwerpen

Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn: Applicatie integratie, Profiler gebruik, Usage analysis, Smart detection en manual alerts, Metrics Explorer, Kusto Query language en Dashboards. Daarnaast gaan we ook in op:

  • Achtergrond, wat is het? Hoe werkt het?
  • (Web) Applicaties instrumenteren
  • Geavanceerde databronnen en integratie
  • Log Analytics query taal
  • Dashboards en presentatie
  • Alerting

Mark is software engineer en architect bij Luminis Eindhoven met een achtergrond in embedded software. Mark zijn expertise ligt op het moment vooral op het vlak van Java, Cloud en IoT.

Mark van Kessel

Software architect

Praktische info

Kies je training
Jouw gegevens
Factuurgegevens
Voltooid!!

Bevestiging van inschrijving

Hartelijk dank voor uw inschrijving. Indien u zich heeft ingeschreven voor een online kennissessie dan ontvangt u van ons uiterlijk één dag voor start van de sessie de inloggegevens. Indien u zich heeft ingeschreven voor een fysieke training of kennissessie dan ontvangt u van ons uiterlijk 1 week voor aanvang de exacte locatiegegevens en tijden. Mocht u in de tussentijd vragen hebben, neem dan contact met ons op via academy@luminis.eu.

Ga terug naar Home

Geplande trainingen

595,- per persoon
1 dag, 09:00-17:00