Omschrijving

Na een korte inventarisatie van de bestaande kennis en leerdoelen voor de dag gaan we aan de slag met het ontleden, vertalen en implementeren van een ontwerp zoals de Web Standards movement dat voor ogen had: met semantisch correcte opmaak (HTML) en effectieve, modulair opgezette vormgeving (CSS).

We beginnen met wat theorie over HTML en CSS en nemen wat best practices door. Vervolgens gaan we — eerst gezamenlijk en dan in groepen — aan de slag met het toepassen van het geleerde aan de hand van een casus.

Na het bespreken van de resultaten sluiten we af met wat theorie over het future proof maken van implementaties: hoe zorg je er nou voor dat dit er over 5 jaar nog steeds eenvoudig bij te werken is en ook nog als een consistent geheel oogt?

Onderwerpen

De volgende onderwerpen worden in detail behandeld:

HTML
opmaak van een webpagina, semantisch correcte HTML, Search Engine Optimization (SEO).

CSS
Selectors, overerving, positionering, best practices, evolutie, tooling. Ontleden, vertalen en implementeren van een ontwerp.

Future-proofing van implementaties 
Veel voorkomende problemen, refactoring, onderhoudbare HTML en CSS schrijven.

Doelgroep
Iedereen die weleens een stukje HTML of CSS moet schrijven, maar eigenlijk wat fundamentele kennis mist of bij wie het allemaal wat is weggezakt.

Minimale voorwaarden voor deelname
Geen

Piet van Dongen is cloud consultant en senior software engineer bij Luminis Arnhem. In deze rollen helpt hij organisaties hun software- en business- uitdagingen in kaart te brengen en slim op te lossen. Hoe ingewikkelder, hoe leuker! Piet staat regelmatig op het podium bij events als Codemotion, Devoxx Belgium, TEQNation en Luminis haar eigen conferentie DevCon. Hij spreekt over onderwerpen als cloudmigraties, Voice Assistants en the Internet of Things.

Piet van Dongen

Senior software engineer / Cloud consultant

Praktische info

Kies je training
Jouw gegevens
Factuurgegevens
Voltooid!!

Bevestiging van inschrijving

Hartelijk dank voor uw inschrijving. Indien u zich heeft ingeschreven voor een online kennissessie dan ontvangt u van ons uiterlijk één dag voor start van de sessie de inloggegevens. Indien u zich heeft ingeschreven voor een fysieke training of kennissessie dan ontvangt u van ons uiterlijk 1 week voor aanvang de exacte locatiegegevens en tijden. Mocht u in de tussentijd vragen hebben, neem dan contact met ons op via academy@luminis.eu.

Ga terug naar Home

Geplande trainingen

550,- per persoon
09:00-17:00