Omschrijving

In deze workshop leggen we uit wat cloud native inhoudt en wat er allemaal bij komt kijken om een cloud native applicatie te ontwikkelen. Vervolgens worden een aantal onderdelen verder uitgewerkt en met een hands-on oefening in de praktijk gebracht; hierbij wordt gebruik gemaakt van de Spring Cloud tools.
Aan het eind van deze workshop weet de cursist waar rekening mee gehouden moet worden bij het ontwikkelen van cloud native applicaties en kan dit ook in de praktijk toepassen.

Doelgroep:
– ontwikkelaars die applicaties voor de cloud willen ontwikkelen
– beheerders/devops engineers die cloud-applicaties moeten beheren 

Voorwaarden:
Ervaring met ontwikkeling van Java- en Spring-applicaties is een vereiste. Vooraf dient IntelliJ IDEA te zijn.

Onderwerpen

Introductie Cloud native
In de introductie wordt uitgelegd wat cloud native inhoudt en wat erbij komt kijken om applicatie cloud native te ontwikkelen. Daarbij worden cloud native architecturen besproken.

Ontwikkel cloud native applicaties met Spring Cloud:
In dit onderdeel van de workshop wordt theorie en hands-on afgewisseld. De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Spring Cloud CLI
  • Service discovery
  • Gateway
  • Circuit breakers
  • (event driven) Messaging

Deploy, beheer en monitor cloud native applicaties met Spring Cloud
In dit onderdeel van de workshop wordt nogmaals theorie en hands-on afgewisseld. De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Distributed configuration
  • Spring Cloud pipelines met Jenkins
  • Distributed tracing
  • Spring Cloud Kubernetes

Steef is software engineer bij Luminis Arnhem. Hij heeft meer dan 8 jaar ervaring in Java op projecten in verschillende domeinen. Steef is ervan overtuigd dat wanneer we als ontwikkelaars succesvol willen zijn, we onze kennis voortdurend moeten updaten naar nieuwe technologieën.

Steef Burghouts

Software engineer

Als software architect bij verschillende grote projecten voor Luminis Arnhem, helpt Björn collega's om te verbeteren, maar helpt ook klanten om hun IT-processen te begrijpen en te verbeteren.

Björn Lammers

Software architect

Praktische info

Kies je training
Jouw gegevens
Factuurgegevens
Voltooid!!

Bevestiging van inschrijving

Hartelijk dank voor uw inschrijving. Indien u zich heeft ingeschreven voor een online kennissessie dan ontvangt u van ons uiterlijk één dag voor start van de sessie de inloggegevens. Indien u zich heeft ingeschreven voor een fysieke training of kennissessie dan ontvangt u van ons uiterlijk 1 week voor aanvang de exacte locatiegegevens en tijden. Mocht u in de tussentijd vragen hebben, neem dan contact met ons op via academy@luminis.eu.

Ga terug naar Home

Geplande trainingen

595,- per persoon
1 dag, 09:00-17:00