Omschrijving

Als ontwikkelaar wil je graag weten hoe Elasticsearch in elkaar zit. Je wilt weten hoe je een index moet opzetten, hoe je een cluster opzet, hoeveel nodes je nodig hebt. Je wilt weten hoe je betere performance kunt halen, hoe je kunt schalen. Als ontwikkelaar wil je ook graag weten hoe je met Elasticsearch om moet gaan. Hoe kan je lokaal aan de slag, maar ook hoe je de productie omgeving kunt ontwerpen. Wat moet ik weten om documenten te indexeren? Wat moet ik weten of effectief aan de slag te gaan met de verschillende queries? Dit zijn vragen waar we in deze tweedaagse workshop antwoord op geven. Doel van de workshop is om deelnemers handvatten te geven om hun eerste stappen in de zoekwereld met Elasticsearch te zetten. Daarnaast besteden we ook aandacht aan de achtergrond van Elasticsearch, hoe werkt het en hoe kun je het optimaliseren. Na het volgen van de workshop zal de deelnemer begrijpen wat relevante zoekresultaten zijn en zal hij/zij weten wat er nodig is om met Elasticsearch relevante resultaten terug te geven. Daarnaast leer je hoe je efficient documenten kan indexeren en hoe je je Elasticsearch cluster kan ontwerpen.

Doelgroep
Ontwikkelaars die met Elasticsearch aan de slag willen en op zoek zijn naar een jumpstart en daarnaast meer willen weten over waarom Elasticsearch werkt zoals het werkt.

Minimale voorwaarden deelname training
Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een laptop. 

Onderwerpen

Wat is zoeken? 
Met behulp van praktijkvoorbeelden de verschillende concepten uitleggen die betrekking hebben op search. Denk hierbij aan zaken als: Inverted index, features, signals, Precision, Recall.

Modelleren van je data model
Door de verschillende data types en dat structuren die mogelijk zijn met Elasticsearch ervoor zorgen dat je data zo wordt opgeslagen dat je de benodigde queries kunt uitvoeren.

Introductie in de Query DSL
Er zijn veel verschillende queries mogelijk, in deze module leggen we uit welke mogelijkheden er zijn en ook hoe je dingen kunt combineren.

Zoekresultaten toegelicht
Hier bekijken we de Explain en Profile API in details. We leggen uit hoe je kunt zien waarom een bepaald document relevanter is dan een andere. Ook laten we zien hoe de query response tijd is opgebouwd uit de verschillende onderdelen zodat je deze kunt proberen te verbeteren.

Hoe zit je cluster in elkaar?
Hier bekijken we de verschillende opties om je cluster op te zetten, je indexen te configureren en staan we stil bij snelheid en betrouwbaarheid.

Indexeren van documenten
Elasticsearch maakt het makkelijk om documenten te indexeren, maar je kunt het ook makkelijk fout doen. In deze module gaan we in op de configuratie opties om het indexeren te verbeteren.

Advanced topics
Hier pakken we nog een aantal onderwerpen samen die elders niet aan bod zijn gekomen als: geo, suggestions, synoniemen, etc.

Jettro is een ervaren software architect met focus op Search technology. Al jaren werkt hij aan de beste zoekoplossingen voor klanten op basis van tools als Elasticsearch en Solr. Naast het ontwerpen van de architectuur van Search oplossingen vindt hij het erg leuk om ook zelf te programmeren. Zelf API’s ontwikkelen op basis van bijvoorbeeld spring boot, zelf interfaces bouwen met React en zelf nadenken over de beste manier om al dat moois beschikbaar te stellen aan de gebruikers. Dit kan via cloud based oplossingen, maar ook nog steeds op dedicated hardware.

Jettro Coenradie

Software Architect / Fellow

Praktische info

Kies je training
Jouw gegevens
Factuurgegevens
Voltooid!!

Bevestiging van inschrijving

Hartelijk dank voor uw inschrijving. Indien u zich heeft ingeschreven voor een online kennissessie dan ontvangt u van ons uiterlijk één dag voor start van de sessie de inloggegevens. Indien u zich heeft ingeschreven voor een fysieke training of kennissessie dan ontvangt u van ons uiterlijk 1 week voor aanvang de exacte locatiegegevens en tijden. Mocht u in de tussentijd vragen hebben, neem dan contact met ons op via academy@luminis.eu.

Ga terug naar Home

Geplande trainingen

1150,- per persoon
2 dagen, 09:00-17:00